неделя, 22 ноември 2015 г.

ПИЛЕ ПО СИРИЙСКИ

ПИЛЕ ПО СИРИЙСКИ


Хрумването да изпълним точно тази рецепта беше съвсем спонтанно. Една неделна вечер, неусетно се оказахме без нищо готово за вечеря. Прегледахме с Ани набързо хладилника и още с отварянето му, на очи ни набиха едни пилешки охладени бутчета. Това направо си беше нашият жокер – основен продукт за вечеря. След като вече бяхме избрали месото, оставаше и да решим с какво и как да го направим. За кратко прелистихме няколко от книги от нашата готварска библиотека и се спряхме на една книга с много рецепти от цял свят. Отворихме я и започнахме да четем раздела за пилешкото месо. Трябваше ни рецепта, която да едновременно бърза за изпълнение и много проста. Спряхме се на “Пилешко по сирийски” По ирония на съдбата, точно в този момент, сирийската бежанска криза в Европа беше в стихията си.
Самата рецепта е наистина проста и адски лесна. В една йенска тава наредихме пилешките бутчета. Отгоре ги заляхме с една чаша около 200 мл. бяло вино, сложихме черен пипер и сол, 5-6 зрънца бахар и няколко листенца дафинов лист. Пуснахме фурната на 200 градуса. Разбъркахме едно кисело мляко и с него заляхме бутчетата. Количеството на киселото мляко зависи от количеството на месото. В нашия случай беше разделено на 5 порции.
След като заляхме бутчетата с киселото мляко, поставихме тенджерата в печката. Пекохме около 40 мин., което се оказа достатъчно време за да приготвим салата и да сложим масата за вечеря. Тази рецепта освен много бърза и лесна, се оказа и адски вкусна. За гарнитура използвахме варени картофи с малко масло. 
Опитайте!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1. Пилешко месо, бутчета, филета или цяло пиле на парчета;
2. Около 200 милилитра бяло вино;
3. Едно кисело мляко /или около 300-400 мл. в зависимост от                 количеството месо;
4. 4-5 зрънца бахар;
5. 4-5 листенца дафинов лист;
6. Черен пипер и сол.

Пиле-по-Сирийски-Syrian-chicken

Пиле-по-Сирийски-Syrian-chicken

Пиле-по-Сирийски-Syrian-chicken

Пиле-по-Сирийски-Syrian-chicken

Няма коментари:

Публикуване на коментар