неделя, 22 ноември 2015 г.

ТАЛИАТЕЛЕ СЪС СПАНАК, БРОКОЛИ И РИБА ТОН

ТАЛИАТЕЛЕ СЪС СПАНАК, БРОКОЛИ И РИБА ТОН


И така след вкусните брускети, които много се харесаха, дойде ред и на основното ястие в тази вечеря. Бяхме се спрели на едни чудесно изглеждащи талиателе със спанак, а въпроса беше с какво да ги приготвим. Спряхме се на две рецепти, но така и не решихме коя повече ни харесва и с Ани решихме да направим комбинация от двете. Така се роди нашата рецепта за спаначени талиателе с броколи и риба тон. Сложихме на единия котлон да се готвят броколите на пара, а на другия водата за талиателете. За миг се почувствах като мастър шеф, който работи на няколко котлона едновременно J
Хубаво е да поглеждате броколите за да не се разврят. Ние използвахме замразени, но според мен с пресни щеше да се получи още по хубаво, но имайки впредвид сезона, само замразени има по магазините.
В тенджерата с водата за талиателете не сложихме нищо друго освен вода. Когато заври водата, прибавихме за всеки литър вода в тенджерата по една супена лъжица зехтин и по една супена лъжица сол. Разбъркахме леко и прибавихме талиателете. Включихме кухненския таймер на 5 мин., каквито бяха указанията на производителя. Когато времето изтече ги отцедихме в гевгир и поляхме с хладка вода, за да спрем процеса на варене и да не ги разварим.
И така след няколко минути имахме готови талиателе в подходящ голям съд, отгоре им прибавихме, начупените на розички броколи, една консерва риба тон филе, а за финал прибавихме две лъжици леко пикантен зехтин. Ако нямате такъв, може и обикновен. Решихме, че едни талиателе няма да истински такива ако нямат чесън. И така в пресата за чесън попаднаха няколко скилидки чесън, които бяха пресовани тутакси отгоре.
Така вече бяхме готови, разбъркахме и поръсихме отгоре с настърган пармезан, листенца пресен босилек и малко черен пипер.
С това приключи нашето кулинарно приключение с Италиански привкус, полято с прилично количество червено вино. Надявам се и с това си предложение да сме ви заинтригували или поне дали някаква идея, която да споделите с нас.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1.    Един пакет талиателе;
2.    Броколи, една глава или един пакет ако са замразени;
3.    Една консерва риба тон;
4.    Сол,зехтин, няколко скилидки чесън,настърган пармезан, пресен босилек.



Телиателе-със-спанак-и-риба-тон-Tagliateli-with-spinach-and-tuna


Телиателе-със-спанак-и-риба-тон-Tagliateli-with-spinach-and-tuna


Няма коментари:

Публикуване на коментар