ТАЛИАТЕЛЕ СЪС СПАНАК, БРОКОЛИ И РИБА ТОН
И така
след вкусните брускети, които много се харесаха, дойде ред и на основното ястие
в тази вечеря. Бяхме се спрели на едни чудесно изглеждащи талиателе със спанак,
а въпроса беше с какво да ги приготвим. Спряхме се на две рецепти, но така и не
решихме коя повече ни харесва и с Ани решихме да направим комбинация от двете.
Така се роди нашата рецепта за спаначени талиателе с броколи и риба тон.
Сложихме на единия котлон да се готвят броколите на пара, а на другия водата за
талиателете. За миг се почувствах като мастър шеф, който работи на няколко
котлона едновременно J
Хубаво е
да поглеждате броколите за да не се разврят. Ние използвахме замразени, но
според мен с пресни щеше да се получи още по хубаво, но имайки впредвид сезона,
само замразени има по магазините.
В
тенджерата с водата за талиателете не сложихме нищо друго освен вода. Когато
заври водата, прибавихме за всеки литър вода в тенджерата по една супена лъжица
зехтин и по една супена лъжица сол. Разбъркахме леко и прибавихме талиателете.
Включихме кухненския таймер на 5 мин., каквито бяха указанията на
производителя. Когато времето изтече ги отцедихме в гевгир и поляхме с хладка
вода, за да спрем процеса на варене и да не ги разварим.
И така
след няколко минути имахме готови талиателе в подходящ голям съд, отгоре им
прибавихме, начупените на розички броколи, една консерва риба тон филе, а за
финал прибавихме две лъжици леко пикантен зехтин. Ако нямате такъв, може и
обикновен. Решихме, че едни талиателе няма да истински такива ако нямат чесън.
И така в пресата за чесън попаднаха няколко скилидки чесън, които бяха
пресовани тутакси отгоре.
Така
вече бяхме готови, разбъркахме и поръсихме отгоре с настърган пармезан,
листенца пресен босилек и малко черен пипер.
С това
приключи нашето кулинарно приключение с Италиански привкус, полято с прилично
количество червено вино. Надявам се и с това си предложение да сме ви
заинтригували или поне дали някаква идея, която да споделите с нас.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1. Един пакет талиателе;
2. Броколи, една глава или един пакет ако са замразени;
3. Една консерва риба тон;
4.
Сол,зехтин, няколко
скилидки чесън,настърган пармезан, пресен босилек.
Няма коментари:
Публикуване на коментар