сряда, 3 юни 2015 г.

ПИЛЕШКО МЕСО НА САЧ

       ПИЛЕШКО МЕСО НА САЧ


      Идеята за тази рецепта отново, както и повечето ни идеи се роди съвсем спонтанно. С Ани имахме работа в близост до един магазин за домашни потреби в който случайно решихме да влезем. Започнахме да разглеждаме нещата които предлагат в него и бяхме твърдо решени да си купим нещо от него. Спряхме се на един глинен сач J Избрахме най-големия който предлагаха в магазина, с по голям борд и съответната метална поставка към него.
       Както се досещате, след като излязохме от магазина вече бяхме твърдо решени, че той трябва да бъде изпробван още днес. Решихме този първи опит да бъде с пилешко месо и зеленчуци...
        Речено сторено, взехме пилешките филенца, червена и зелена чушка, гъбки и за да подхраним цветово всичко червен лук...Прибрахме се вкъщи и нямахме търпение да изпробваме новата си придобивка. Решихме да мариноваме пилешките филенца. Нарязахме ги на късчета, след което ги сложихме в една купа със соев сос и горчица и ги изпратихме в хладилника да поемат вкусовете. 

       Никога до сега не бяхме приготвяли до този момент нещо на сач и затова отворих да прочета първите стъпки на този начин на приготвяне. Оказа се, че при първото ползване на сача е много важно той да бъде добре обгорян с мазнина. Ние в случая ползвахме зехтин. Поставихме сача на котлона и започнахме да го обгаряме на ниска степен. Намазахме със зехтин веднъж и то обилно. След малко вдигнахме степента на котлона, намазахме отново и така докато стигнахме сравнително висока степен на котлона и температура на сача.
         Малко преди да стана готов изцяло с обгарянето, Ани беше нарязала зеленчуците по на едро и ги смеси заедно с о вкусените филенца. Сложихме всичките неща в нагрятия сач... Поляхме с лекичко зехтин отгоре и разбъркахме леко. Започнаха да се разнасят ароматите от зеленчуците и по специално от чушките. След малко отново разбъркахме и поръсихме с подправки... Бъркате до готовност . 

        Количеството на продуктите зависи от Вашата лакомия, а напитките според вкуса ;)Пилешко-месо-на-сач-Chicken-grilled-meat
Пилешко-месо-на-сач-Chicken-grilled-meat


Няма коментари:

Публикуване на коментар