ПИЛЕШКО МЕСО НА САЧ
Идеята за тази рецепта отново, както и повечето ни идеи се роди съвсем спонтанно. С Ани имахме работа в близост до един магазин за домашни потреби в който случайно решихме да влезем. Започнахме да разглеждаме нещата които предлагат в него и бяхме твърдо решени да си купим нещо от него. Спряхме се на един глинен сач J Избрахме най-големия който предлагаха в магазина, с по голям борд и съответната метална поставка към него.
Речено сторено, взехме пилешките филенца, червена и зелена чушка, гъбки и за да подхраним цветово всичко червен лук...Прибрахме се вкъщи и нямахме търпение да изпробваме новата си придобивка. Решихме да мариноваме пилешките филенца. Нарязахме ги на късчета, след което ги сложихме в една купа със соев сос и горчица и ги изпратихме в хладилника да поемат вкусовете.
Никога до сега не бяхме приготвяли до този момент нещо на сач и затова отворих да прочета първите стъпки на този начин на приготвяне. Оказа се, че при първото ползване на сача е много важно той да бъде добре обгорян с мазнина. Ние в случая ползвахме зехтин. Поставихме сача на котлона и започнахме да го обгаряме на ниска степен. Намазахме със зехтин веднъж и то обилно. След малко вдигнахме степента на котлона, намазахме отново и така докато стигнахме сравнително висока степен на котлона и температура на сача.
Количеството на продуктите зависи от Вашата лакомия, а напитките според вкуса ;)
Няма коментари:
Публикуване на коментар