сряда, 15 април 2015 г.

САЛАТА С МАНГО И АВОКАДО

САЛАТА С МАНГО И АВОКАДО... - СЛУЧАЕН ИЗБОР С ВКУСЕН КРАЙ



Отдавна не бяхме публикували нищо в блога, но както за всяко нещо и за това си имаше своята причина. Дойдоха летните месеци, екскурзиите по морета и океани, планини и язовири, чесането на крастата наречена риболов, и т.н За жалост всичко това вече е история и спомени.  След като вече времето не позволява да се случват повечето от тези неща, дойде ред на новите опити в Лабораторията…Идеята за тази салата се роди съвсем спонтанно както и повечето от експериментите ни. Разхождайки се покрай щандовете на един от хранителните супермаркети, ще спестя наименованието му, че все още не ни плащат за реклама , видяхме че има промоция на един от плодовете, които предлагат, а именно манго.  Огледахме ги, опипахме ги, плодовете бяха чудесни: перфектно гладки и твърди. Взехме няколко от тях, като в началото нямахме в предвид какво точно ще ги сполети. Точно до тях бяха подредени, кутиите с авокадо... Решихме да вземем и от авокадото и мигновено се роди идеята за някаква салата с тези два плода. Решихме, че краставичка би било чудесно допълнение за това, което замисляхме. Минахме набързо покрай другите щандове, взехме си необходимите ни за предстоящата вечеря неща и се отправихме към вкъщи, за да започнем новото приключение с неизвестен край.
След като се прибрахме и освежихме, дойде ред и на Лабораторията. Все още времето беше прилично топло вратата на верандата отворена, рошавия ни любимец чакаше само някой да се появи и да му обърне малко внимание, но за негово съжаление този път вниманието ни бе насочено към експеримента  със салатата.  Извадихме необходимата ни посуда и започнахме да творим нашият Франкенщай за деня :)
Разполовихме първо мангото, нарязахме го на полумесеци, след което отстранихме и кората. Нарязахме го на кубчета или по точно на нещо подобно на кубчета... не че формата има някакво значение все пак и попадна в купата за салата. При разполовяването костилката се счупи на две, но това не е проблем дори по-удобно се реже самия плод. След мангото същата участ сполетя и авокадото. При него значително по лесно се случи обезкостяването и не след дълго, и то попадна в купата за салата. Сега дойде ред и на краставицата. Бързо я лишихме от кората й с белачката  и беше положена на “операционната маса” или друго яче казано дъската за рязане. Въпреки старанието ми за перфектни парченца нарязани много бързо, все пак здравия разум и желанието да си запазя всички пръсти цели надделя, пък и като се замисля нямаше кой да измерва дебелината на парченцата :) След като и те попаднаха в купата със останалата част от продуктите,  решихме че е дошло време да започнем с подправките.... Решихме да подправим вместо със зехтин с олио от тиквени семки (поредния вкус който ще включим) , щипка сол..  Погледнахме така салатата , но някак си стоеше незавършена и в този момент ни споходи идеята,че малко връхчета от копър биха били чудесен завършек. Имахме сушени такива и само защото мързела надделя сложихме от тях вместо да накъсаме свежи от градината.  И така нашата салата придоби вече завършен вид и бе готова за консумация.
Докато аз се занимавах предимно с приготвянето на салатата, Ани вече се бе захванала с  приготовленията на основното ястие, но за него ще стане дума в следващата статия... чудесно продължение на тази салата.
Необходимите продукти според това, което ние забъркахме са: 
едно манго, едно авокадо, краставица /една или две/, връхчета копър и подправки според вкуса на всеки. Препоръчвам олиото от тиквените семки, което предаде уникален вкус на салатата, както и невероятен сблъсък на вкусове.... 

Консумирайте с мярка и с малко узо, все пак добрия аперитив заслужава подходяща салата :)








Салата-с-манго-и-авокадо-Salad-of-avocado-and-mango


1 коментар:

  1. Я тут, щоб поділитися своїми свідченнями про те, що зробила для мене хороша довірена кредитна компанія. Мене звуть Микита Таня, з російської мови, і я прекрасна мати трьох дітей. Я втратила кошти на спробу отримати кредит, мені було так важко і мені, і моїм дітям, я пішла в Інтернеті, щоб шукати кредитної допомоги, вся надія була втратив до одного вірного дня, коли я зустрів цього мого друга, який нещодавно забезпечив позику від дуже чесної людини містера, Бенджаміна. Вона познайомила мене з цим чесним службовцем позики містером Бенджаміном, який допоміг мені отримати кредит протягом 5 робочих днів, я назавжди буду вдячний містеру Бенджаміну за те, що він мені знову допомог стати на ноги. Ви можете зв’язатися з містером Бенджаміном електронною поштою: lfdsloans@outlook.com вони не знають, що я роблю це для них, але я просто повинен це зробити, тому що там багато людей, які потребують кредитної допомоги. до цієї чесної людини, і ви можете також врятувати. WhatsApp: (+ 1 989-394-3740)

    ОтговорИзтриване