сряда, 15 април 2015 г.

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ СЪС СИРЕНА

Гъбки със сирена и копър



                  Днес просто ей така реших да направя едно малко разчистване на хладилника... И така както си карахме по пътя към вкъщи се досетих,че имаше едни Кралски печурки, които просто бяха останали и сякаш се молеха от предната вечер да бъдат приготвени по някакъв начин...
              Не след дълго при поредното спиране на светофара ми дойде идеята, че многото сиренца, които обичаме с Анна, биха свършили чудесна работа за едно страхотно предястие....
             И така спряхме на първия магазин, взехме още малко гъбки и потеглихме към нашия хладилник, който с най-голямо нетърпение би се отървал с част от съдържанието си... Прибрахме се и с удоволствие изпратих, Анна да си чете енциклопедиите, които и подарих по-рано днес с чаша вино, а аз се усамотих в моята т.н. лаборатория... или друго яче казано кухнята...
             Реших първо да измисля какво да сложа на гъбките, с които разполагахме... И тогава се сетих,че мога да направя следния манджурляк, като забъркам следните съставки:
едно яйце, сирене на око, заквасена сметана... първо една лъжица, но ми се стори малко и сложих две... Някак си ми се стори,че е много рядка сместа и сложих малко топено сирене... малко, малко... май малко повече...но това не беше всичко. Реших и са сложа малко синьо сирене, което бе останало от предната вечер...
Започна енергичното бъркане с вилица на всичко това... и естествено като всеки един уважаващ себе си готвач, оставих сместа да си почине от интервенцията. Измих гъбките, отделих ги от пънчетата и ги подредих в тавата, в която щях да ги запеча във фурната. В мой си мързелив стил постелих преди това хартия за печене, все пак миенето на всеки един кулинар е най-неприятното нещо в кухнята, а това с хартията определено би спестило много...
Дойде и един от най-приятните моменти, а именно запълването на гъбките със сместа, която бях забъркал. Използвах лъжичка, малка като за чай, така че да не разсипвам извън гъбките... Пуснах фурната на 200 градуса, за да се загрее преди да сложа тавата и започнах...
                Удоволствието да ги запълвам беше голямо,  виждаше се финала преди печенето, и изпълвах прецизно гъбките.... една след друга, една след друга... След като запълних всички с доволна физиономия поставих тавата във фурната и погледнах часовника на стената... Показваше 19:25, което означаваше,че след 15-20 мин щяхме да имаме страхотни гъбки и да им се радваме с чаша вино... След около 17-18 мин. сместа върху гъбките бе придобила кафяви оттенъци, което е сигурен признак,че предястието ни е готово... Извадих ги от фурната и ги поръсих с връхчета от сушен копър... пресен би бил много по ароматен и вкусен, но нали все пак е разчистване на наличностите, та с именно с такъв... и хоп, гъбки със сиренца и копър...
Повиках Анна, която само това чакаше...

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ГЪБКИ И КАКВИТО СИРЕНЦА ИМАТЕ В ХЛАДИЛНИКА+ЕДНО ЯЙЦЕ ЗА РАЗКОШ...

Всичко в кухнята е фантазия, просто трябва я притежавате, а вълшебството само идва...
И чаша вино, не на последно място.... все пак с нещо трябва да се преглъща!

Пълнени-гъби-със-сирена-Stuffed-mushrooms-with-cheese





Няма коментари:

Публикуване на коментар