сряда, 15 април 2015 г.

БУТЕР БАНИЧКИ

МЪРЗЕЛИВИ БУТЕР БАНИЧКИ - ОТ ПЕКАРНАТА НА НИКИ...




               След като известно време поради една или друга причина нямахме време с Ани да се развихрим по някакъв начин в кухнята, дойде един уикенд в който бяхме решили да си починем по един или друг начин.И така уикенда вече бе започнал, пазарувайки в един от магазините за джунджурии... ние с Ани обичаме да си купуваме какви ли не глупости и щуротийки от там... та в посещението ни един точно такъв магазин, когато минавахме край кухненските неща, погледът ми се спря върху една формичка за тесто , която прегъва тестото на две,захлупва едната част върху другата а в средата остава място за пълнеж... Веднага видях тази формичка в ръцете си и как за нула време ще направим страхотни банички. Купихме формичката, следващото спирка се оказа голям хипермаркет в който да купим неща с които да си направим това тестено изкушение. Взехме си готово бутер тесто, локум, сладко от боровинки и ементал /от този който е в пакетчетата за сандвичи, нали все пак мързеливата щяхме да го караме/... И така на следващата сутрин, малко след ставането ми всичко започна...
                     Бяхме оставили бутер тестото навън за да може да се работи директно с него... разстелих го на масата, посипах го с мъничко брашно и по традиция го валирах леко с точилката...Не Ви препоръчвам да прилагате много натиск, защото тестото ще намали плътността си и когато го затваряте с формичката може да се скъса, да Ви изтече пълнежа, да си скъсате нервите и т.н. и т.н.
         След като бях  свършил интервенцията разстилането на брашното, за миг се зачудих с както да оформя кръгчетата тест, но погледа ми се спря на върху етажерката с чаши. Започнах да налагам отворите на чашите върху формичката докато се спрях върху една която пасваше чудесно. Не трябва да е нито по голяма, нито по малка... както се казва златната среда не случайно се казва така. И така напасвайки върху тестото се образуваха кръгчетата, а аз отстраних остатъците от тестото, които направих на топка имайки идеята след това да вкарам и нея в действие....
           Първите банички реших,че да са с ементал.... Сложих кръгчето във формичката, в средата му сложих парченца ементал, който след като мине във фурната щеше да се разтопи и да смени формата си.... и точно в момента, в който щях да затворя баничката се усетих,че изпускам нещо, а именно да разбия едно яйце в чаша и със силиконовата четчица да намажа крайчетата на кръгчето преди да го затворя. Това се прави с цел да се запечата и да не се отвори... 
Докато взимах яйцето от хладилника видях и част от останалия настърган пармезан, който реших,че ще е чудесна добавка върху баничките...
И така след като затворих баничката, я поставих в тавичката, която предварително бях застлах с хартия за печене... намазах леко горната половина с разбитото яйце и я поръсих пармезан...
               И така баничките започнаха една по една да пълнят тавата... като аз отново в последния момент, когато видях,че е почти пълна тавата се сетих,че не съм пуснал фурната да се загрее... За мой късмет времето, докато я напълня се оказа напълно достатъчно за да загрее самата фурна....
Продължих с втория лист от бутер тестото... отново със същата процедура, разстилане, кръгчета и хоп формичката... като пълнежа този път беше парченце локум или малко сладко от боровинки. Определено варианта с локума е по добър, но това е въпрос на личен вкус и избор....
Не се разминах с малки инциденти в кухнята, като да се изгоря леко на една от тавите или пък сладкото беше излезнало от няколко от баничките, но както се казва юнак без рана, не е юнак J
Както споменах по-горе от тестото остава малко или много фира, а именно контурите на кръгчетата. След като събрах всичките остатъци на топка, сложих им малко брашно и ги смесих хубаво.... ги разточих добре и оформих нови кръгчета.... При тях реших освен,че смесвам тестото и нарушавам структурата му, да направя и няколко експериментални с крема сирене... Оказа се че не са лоши и в този си вариант....
                    Необходимите продукти за тези наистина бързо приготвени банички са: бутер тесто, локум, сладко от каквото си пожелаете, ементал или някакво сирене... общо взето пълнежа е по избор и можете да сложите каквото пожелаете... Времето за приготвянето на всичко това е около един час с печенето... 
Мисля,че това беше една чудесна неделно сутрешна закуска, която при това е и много ароматна... познайте дали след всяко изваждане на тавата от фурната оставаше нещо в чинията за повече от 10-15 мин... 

Pastries-cheese-Бутер-банички


Няма коментари:

Публикуване на коментар