САЛАТА ОТ МАРУЛИ С ПРЕСНИ ТИКВИКИ И ЗЕЛЕНА ЧУШКА
Идеята за тази салата както повечето ни кулинарни идеи се роди съвсем в
изневиделица. Дори по спонтанно от предишните ни рецепти. В този ден дори
имахме желаниеда напишем нова рецепта, дори две, но времето така ни беше
притиснало с разни ангажименти, че се бяхме отказали с Ани и и отложили за друг
ден.
И така слезнах да направя салата,
която да ни послужи за предястие. Бях извадил доста продукти с които да си
послужа, когато ме осени идеята да
направя нещо по различно и съответно да е подходящо за споделяне с Вас. И така
речено сторено, прибрах излишните продукти и се съсредоточих в рецептата, която
щях да сътворя в този момент. Сега умът ми се развихри с пълна сила. Исках
едновременно да изненадам Ани с решението си и същевременно всички Вас следящи
нашата магия. Вече имах концепция и тя беше да използвам само зелени основни
продукти . Срях се на маруля, сурова тиквичка и зелена чушка. Тази
комбинация ми се струваше много вкусна и
гениална. И така мислите потекоха в ума ми , а ръцете просто изпълняваха. След
като измих марулята, беше рд на суровата тиквичка и на зелената чушка. Първи
бяха марулките – тях нарязах наситно . Имам си моя система на рязане. След това
трябваше да се занимая с тиквичката.
Белачката ми привлече вниманието – нарязах тиквичката на 4 и започнах да
рендосвам. Опитвах се да спазвам формата, но само този който не е рязал
тиквичка по този начин , не знае колко е трудно това. Тиквичката падна в купата
при марулята. Дойде ред на зелената чушка
- нея нарязах на кръгчета.
Докато правех предястиети, Ани се появи и след като и разказах за моята
идея, тя се въодушеви. Тази салата имаше нужда от подходящ дресинг . На мен ми хрумнаха основните
тривиални съставки – зехтин, балсамов оцет и копър. Ани прибави само една
съставка , но тя направи всичко съвсем различно . Едва ли се досещате, че става
въпрос за мед. Сложих мед, накъсах копър от градината... Няма нищо по хубаво от
аромата на пресни градински подправки . И така нарязах копъра на ситно , прибавих
го в дресинга и така идеята ми вече , както и самата салата бяха завършени.
Необходими
продукти:
Маруля – 1 бр.
Тиквички – 1 бр
средно голяма
Зелена чушка – 1
бр.
Мед – 1 ч.л.
Балсамов оцет – 1
с. л.
½ от сока на един
лимон
Копър – няколко
стръка
Поднася се с
усмивка!
Няма коментари:
Публикуване на коментар