сряда, 4 май 2016 г.

ШПЕЦЛЕ С НАДЕНИЧКИ


ШПЕЦЛЕ С НАДЕНИЧКИ, КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ И КАРАМЕЛИЗИРАН ЛУК



          След като се прибрахме една вечер с Ани и се оказа, че всъщност нямаме нищо готово за вечеря, времето бе напреднало наистина много и се разровихме из шкафовете с хранителни продукти. Така попаднахме на един пакет шпецле с яйца.  Не се колебахме много и малко след това шпецлето беше в тенджера с вряща вода, в очакване да се свари. В един тиган сложихме свински наденички и ги запържихме леко. Ако наденичките са Ви по тлъстички, може и без мазнина.Тези, които ние използвахме бяха чистички и сложихме съвсем малко мазнина, така, че да се запържат леко. И така вече имахме сварено Шпецле и готови наденички, но нещо обаче ни липсваше. 
            Замислихме се за миг и решихме, че няколко кисели краставички на колелца биха били чудесно чудесно допълнение. Творчеството ни,  не спря до тук и решихме да запечем всичко това в йенска тенджера, залято със смес от яйца и сметана. След като ги заляхме ги мушнахме в предварително загрята фурна. И понеже решихме, че творчеството не може да спред до тук и решихме да карамелизираме червен лук, който да сложим отгоре вместо кашкавал. Нарязахме набързо няколко глави червен лук на полумесеци и ги сложихме в тигана. Пуснахме лука да се запържи леко и да придобие лек загар.Сложихме 2 с.л. захар и разбъркахме хубаво.  Щом започне леко да се карамелизира добавихме малко балсамов оцет и 1-2 с.л. топла вода. Разбъркахме хубаво и го оставихме леко да къкри, докато изври почти цялата течност. През това време тавата във фурната вече бе придобила лекия загар и я извадихме. Отгоре прибавихме карамелизирания лук и така това кулинарно приключение завърши.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
              1.    Пакет Шпецле /ок. 500 гр./
              2.    Няколко наденички тънки;
              3.    Няколко кисели краставички;
              4.    3 яйца;
              5.    200 мл. сметана;
              6.    сол,черен пипер.
              7.    3-4 глави червен лук
              8.    олио около 50-100 мл.
              9.    Захар 2-3 с.л.
 10.   Сол на вкус;
 11.   Балсамов оцет.

Шпецле с наденички ,Specle with sausages






Няма коментари:

Публикуване на коментар