ШПЕЦЛЕ С НАДЕНИЧКИ, КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ И КАРАМЕЛИЗИРАН ЛУК
След като се прибрахме една вечер с Ани и се оказа, че всъщност нямаме нищо
готово за вечеря, времето бе напреднало наистина много и се разровихме из
шкафовете с хранителни продукти. Така попаднахме на един пакет шпецле с
яйца. Не се колебахме много и малко след
това шпецлето беше в тенджера с вряща вода, в очакване да се свари. В един
тиган сложихме свински наденички и ги запържихме леко. Ако наденичките са Ви по
тлъстички, може и без мазнина.Тези, които ние използвахме бяха чистички и
сложихме съвсем малко мазнина, така, че да се запържат леко. И така вече имахме
сварено Шпецле и готови наденички, но нещо обаче ни липсваше.
Замислихме се за миг и решихме, че няколко кисели краставички на колелца биха били чудесно чудесно допълнение. Творчеството ни, не спря до тук и решихме да запечем всичко това в йенска тенджера, залято със смес от яйца и сметана. След като ги заляхме ги мушнахме в предварително загрята фурна. И понеже решихме, че творчеството не може да спред до тук и решихме да карамелизираме червен лук, който да сложим отгоре вместо кашкавал. Нарязахме набързо няколко глави червен лук на полумесеци и ги сложихме в тигана. Пуснахме лука да се запържи леко и да придобие лек загар.Сложихме 2 с.л. захар и разбъркахме хубаво. Щом започне леко да се карамелизира добавихме малко балсамов оцет и 1-2 с.л. топла вода. Разбъркахме хубаво и го оставихме леко да къкри, докато изври почти цялата течност. През това време тавата във фурната вече бе придобила лекия загар и я извадихме. Отгоре прибавихме карамелизирания лук и така това кулинарно приключение завърши.
Замислихме се за миг и решихме, че няколко кисели краставички на колелца биха били чудесно чудесно допълнение. Творчеството ни, не спря до тук и решихме да запечем всичко това в йенска тенджера, залято със смес от яйца и сметана. След като ги заляхме ги мушнахме в предварително загрята фурна. И понеже решихме, че творчеството не може да спред до тук и решихме да карамелизираме червен лук, който да сложим отгоре вместо кашкавал. Нарязахме набързо няколко глави червен лук на полумесеци и ги сложихме в тигана. Пуснахме лука да се запържи леко и да придобие лек загар.Сложихме 2 с.л. захар и разбъркахме хубаво. Щом започне леко да се карамелизира добавихме малко балсамов оцет и 1-2 с.л. топла вода. Разбъркахме хубаво и го оставихме леко да къкри, докато изври почти цялата течност. През това време тавата във фурната вече бе придобила лекия загар и я извадихме. Отгоре прибавихме карамелизирания лук и така това кулинарно приключение завърши.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1.
Пакет Шпецле /ок. 500 гр./
2.
Няколко наденички тънки;
3.
Няколко кисели краставички;
4.
3 яйца;
5.
200 мл. сметана;
6.
сол,черен пипер.
7.
3-4 глави червен лук
8.
олио около 50-100 мл.
9.
Захар 2-3 с.л.
10.
Сол на вкус;
11.
Балсамов оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар