ЕДНА ТУРСКА ВЕЧЕРЯ В НЯКОЛКО СТЪПКИ – ТУРСКО
МЕЗЕ С ТАХАН И ЧЕСЪН
Неусетно стигнахме до третата стъпка от нашето турско меню, вдъхновено от
посещението ни в Истанбул.Сега на ред дойде:
ТУРСКО МЕЗЕ С
ТАХАН И ЧЕСЪН
Не бяхме планували тази разядка, но след като в движение решихме, че ще
направим турски балонест хляб, за който ще стане на въпрос в една от следващите
стъпки , трябва да има и някаква разядка, която да го допълва. Самата разядка е
много бърза и лесна, и се надявам да Ви хареса. В една купа сложихме 1 ч.ч.
сусамов тахан, към него с преса за чесън пресовахме 5 скилидки чесън. Колктото
до количеството на чесъна, мисля, че всеки трябва сам да прецени какво да
сложи, т.к. вкусове всякакви, а и да не
забравяме самия чесън, че има различна лютивина. Към съставките в купичката
добавихме и 1 и ½ с.л. зехтин, изцеидхме сока от 2 средно големи лимона и го
бобавихме също. Сложихме малко кимион, сол и червен пипер на вкус. Разбъркахме
хубаво и го оставихме за малко в хладилника. Преди самото сервиране добавихме
още 2 с.л. зехтин отгоре и украсихме... Очаквайте следващата ни стъпка в нашето
меню – Симид кебап J
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1.
Една ч.ч. сусамов тахан;
2.
Пет скилидки чесън;
3.
Три с.л. зехтин;
4.
Сокът на два лимона;
5.
Сол, кимион, червен пипер;
Няма коментари:
Публикуване на коментар