вторник, 1 септември 2015 г.

ТУРСКО МЕЗЕ С ТАХАН И ЧЕСЪН

ЕДНА ТУРСКА ВЕЧЕРЯ В НЯКОЛКО СТЪПКИ – ТУРСКО МЕЗЕ С ТАХАН И ЧЕСЪН


Неусетно стигнахме до третата стъпка от нашето турско меню, вдъхновено от посещението ни в Истанбул.Сега на ред дойде:

ТУРСКО МЕЗЕ С ТАХАН И ЧЕСЪН

Не бяхме планували тази разядка, но след като в движение решихме, че ще направим турски балонест хляб, за който ще стане на въпрос в една от следващите стъпки , трябва да има и някаква разядка, която да го допълва. Самата разядка е много бърза и лесна, и се надявам да Ви хареса. В една купа сложихме 1 ч.ч. сусамов тахан, към него с преса за чесън пресовахме 5 скилидки чесън. Колктото до количеството на чесъна, мисля, че всеки трябва сам да прецени какво да сложи, т.к.  вкусове всякакви, а и да не забравяме самия чесън, че има различна лютивина. Към съставките в купичката добавихме и 1 и ½ с.л. зехтин, изцеидхме сока от 2 средно големи лимона и го бобавихме също. Сложихме малко кимион, сол и червен пипер на вкус. Разбъркахме хубаво и го оставихме за малко в хладилника. Преди самото сервиране добавихме още 2 с.л. зехтин отгоре и украсихме... Очаквайте следващата ни стъпка в нашето меню – Симид кебап J

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1.   Една ч.ч. сусамов тахан;
2.   Пет скилидки чесън;
3.   Три с.л. зехтин;
4.   Сокът на два лимона;
5.   Сол, кимион, червен пипер;

Турско-мезе-Turkish-meze



Няма коментари:

Публикуване на коментар