четвъртък, 6 август 2015 г.

ГЛАЗИРАНИ ЗЕЛЕНЧУКОВИ ШИШЧЕТА

ГЛАЗИРАНИ ЗЕЛЕНЧУКОВИ ШИШЧЕТА ПОРЪСЕНИ СЪС СЛЪНЧОГЛЕДОВИ СЕМКИ


С идването на летния сезон, дойдоха и големите горещини, а с тях и желанието за по-лека храна. По стечение на обстоятелствата , тази вечер си бяхме сами вкъщи с Ани и решихме да се отдадем на една от страстите ни, а именно кулинарията.
Разлистихме няколко от нашите кулинарни книги и не след дълго, вече бяхме запретнали ръкави в кухнята. Приготвянето не тези зеленчукови шишчета не изисква, както много умения, така и много време. В хладилника имаше всико най-необходимо за тях. Извадихме една голяма тиквичка, една голяма глава лук, една голяма чушка, и един голям домат. Нарязахме зеленчуците на по-едро като за шишчета, след което ги нанизахме като спазвахме някаква наша си последователност. След като бяха нанизани всички шишчета, с Ани ги подредихме в една тава, която предварително бяхме застлали с хартия за печене. Включихме фурната на 180 градуса с любимото ни обдухване за да се загрее фурната. Аз се заех със соса с който щяхме да ги намажем със силиконова четка за да се глазират. В подходящ съд сложихме 1 ½ с.л. течен мед, 1 ч.л. горчица, 2 с.л. зехтин и 1 ч.л. соев сос. След като соса беше готов и добре разбъркан, намазахме хубаво всички шишчета, поставихме шишчетата във фурната. Времето което им трябваше за да придобият хубавия си загар на тази температура беше около 25-30 мин.
След като ги извадихме от фурната, Ани реши, че чудесно ще им отиват слъногледови семки с които да ги поръсим отгоре. Загря набързо УОК тигана ги изпече пресни.Реши, че и слъногледовите семки трябва да са поне малко глазирани и прибави в тигана и една ч.л. кетчуп. Наложи се да бърка много енергично за да не залепнат за тигана, въпреки незалепващото покритие. След като бяха готови шишчетата ги поръсихме с готовите слънчогледови семки и ги поднесохме на масата. Пожелаваме Ви приятен апетит, на дръзналите да опитат тази наша рецепта, ние консумирахме с Узо и малко сирене. Бон апети!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1.    1 Тиквика;
2.    1 Домат;
3.    1 Глаша лук;
4.    1 Зелена чушка;

ЗА СОС-А:
5.    1 ½ с.л. течен мед;
6.    1 с.л. горчица;
7.    2 с.л. зехтин;
8.    20 гр. сурови семки;
9.    1 ч.л. кетчуп;


Глазирани-зеленчукови-шишчета-Glaze-vegetable-skewers




Глазирани-зеленчукови-шишчета-Glaze-vegetable-skewers


Няма коментари:

Публикуване на коментар