ГЛАЗИРАНИ ЗЕЛЕНЧУКОВИ ШИШЧЕТА ПОРЪСЕНИ СЪС СЛЪНЧОГЛЕДОВИ СЕМКИ
С
идването на летния сезон, дойдоха и големите горещини, а с тях и желанието за
по-лека храна. По стечение на обстоятелствата , тази вечер си бяхме сами вкъщи
с Ани и решихме да се отдадем на една от страстите ни, а именно кулинарията.
Разлистихме
няколко от нашите кулинарни книги и не след дълго, вече бяхме запретнали ръкави
в кухнята. Приготвянето не тези зеленчукови шишчета не изисква, както много
умения, така и много време. В хладилника имаше всико най-необходимо за тях.
Извадихме една голяма тиквичка, една голяма глава лук, една голяма чушка, и
един голям домат. Нарязахме зеленчуците на по-едро като за шишчета, след което
ги нанизахме като спазвахме някаква наша си последователност. След като бяха
нанизани всички шишчета, с Ани ги подредихме в една тава, която предварително
бяхме застлали с хартия за печене. Включихме фурната на 180 градуса с любимото
ни обдухване за да се загрее фурната. Аз се заех със соса с който щяхме да ги
намажем със силиконова четка за да се глазират. В подходящ съд сложихме 1 ½
с.л. течен мед, 1 ч.л. горчица, 2 с.л. зехтин и 1 ч.л. соев сос. След като соса
беше готов и добре разбъркан, намазахме хубаво всички шишчета, поставихме
шишчетата във фурната. Времето което им трябваше за да придобият хубавия си
загар на тази температура беше около 25-30 мин.
След като
ги извадихме от фурната, Ани реши, че чудесно ще им отиват слъногледови семки с
които да ги поръсим отгоре. Загря набързо УОК тигана ги изпече пресни.Реши, че и
слъногледовите семки трябва да са поне малко глазирани и прибави в тигана и
една ч.л. кетчуп. Наложи се да бърка много енергично за да не залепнат за
тигана, въпреки незалепващото покритие. След като бяха готови шишчетата ги
поръсихме с готовите слънчогледови семки и ги поднесохме на масата. Пожелаваме
Ви приятен апетит, на дръзналите да опитат тази наша рецепта, ние консумирахме
с Узо и малко сирене. Бон апети!
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ:
1.
1 Тиквика;
2.
1 Домат;
3.
1 Глаша лук;
4.
1 Зелена чушка;
ЗА СОС-А:
5.
1 ½ с.л. течен мед;
6.
1 с.л. горчица;
7.
2 с.л. зехтин;
8.
20 гр. сурови семки;
9.
1 ч.л. кетчуп;
Няма коментари:
Публикуване на коментар