неделя, 30 август 2015 г.

САЛАТА С НАХУТ И ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ

ЕДНА ТУРСКА ВЕЧЕРЯ В НЯКОЛКО СТЪПКИ – САЛАТА С НАХУТ И ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ



Както в предната статия Ви запознах, ще проследим една  турска вечеря в няколко последователни статии от нашия  блог и ще Ви запознаем с избора си на меню за тази типично турска вечеря. Втората салата с която щяхме да запълним менюто си беше:

САЛАТА С НАХУТ И ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ

За тази салата Ви трябват червени печени чушки. Използвахме такива купени от магазина. Не че не можем да си изпечем, но това значително би ни повишило времето за приготвяне на тази лесна салата.
Извадихме 4-5 червени чушки, които нарязахме на малки парченца. Следващия продукт, който ми беше необходим, е една връзка магданоз, който също накълцахме на много ситно и прибавихме към чушките. Дойде ред и на следващата съставка, а именно нахутът. За него също имаме два варианта, както  при чушките. Или да използваме готов сварен и консервиран или сами да го приготвим, но приготовлението с кисненето окло едно денонощие и както се досещате, магазина за консерви отново надделя.
Изсипахме и нахута при останалите продукти към тях, изцедихме сока на половин лимон или около 3 с.л., добавихме зехтин на око,  но по моя преценка това бяха около 2 с.л. Дойде редът на финната “настройка”... 1-2 щипки сол и мъничко черен пипер. Разбъркахме хубаво и поднесохме на масата. С това втората стъпка на тази вкусна турска вечер завърши. Надявам се, че сме събудили любопитството Ви и ще я проследите до край. Добър апетит!

НЕОБНОДИМИ ПРОДУКТИ:

1.   450 гр. сварен нахут (може и консерва);
2.   4-5 печени, червени чушки;
3.   Една връзка магданоз;
4.   3 с.л. лимонов сок;
5.   2 с.л. зехтин;
6.   Сол и черен пипер на вкус;

-Салата-с-нахут-и-червени-чушки-Salads-with-chickpeas




Няма коментари:

Публикуване на коментар