ЕДНА ТУРСКА ВЕЧЕРЯ В НЯКОЛКО СТЪПКИ – ТУРСКА
САЛАТА С БРОКОЛИ
Вдъхновени
от посещението в един приказен град Истанбул, за който ще пишем отделна статия
в раздела ни за фото-пътеписи, след като
се прибрахме вкъщи с Ани решихме да пренесем поне малка част от атмосферата там
у нас. Какво по-хубаво от това да стане, чрез една типично турска вечеря с
традиционни ястия. Решихме да разделим сега менюто в отделни стъпки, за да Ви е
по интересно на всички Вас нашите последователи и да очаквате с интерес всяка следваща
статия свързана с вечерята. Решихме да започнем с:
ТУРСКА САЛАТА С БРОКОЛИ
За тази
чудесна салата, но и същевременно много вкусна същевременно Ви трябват около
20-25 мин. В зависимост от сезона се използват замразени или пресни броколи и
моркови. Ние използвахме замразени, които изсипахме в решетката за готвене на
пара заедно със замразените бейби морковчета. Тук трябва да се отбележи, че
трябва ги извадим малко преди да се разварят и да са леко твърди. След като ги
извадихме от решетката ги сложихме в купа и ги объркахме хубаво. Към тях
добавихме сладка царевица от кутия, изстискахме сока на един лимон, нарязахме
магданоз и подправихме със зехтин и сол. Всичко това объркахме хубаво и така
получихме първата салата за нашето турско меню. Следете за следващите ястия от
серията за традиционни турски ястия! Приятен апетит!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1. 400-500гр. броколи;
2. Бейби моркови около 200 гр.;
3. Една консерва сладка царевица;
4. Сока на един лимон;
5. Една връзка магданоз;
6. Зехтин и сол на вкус;
Няма коментари:
Публикуване на коментар