МАРИНОВАНИ СВИНСКИ РЕБЪРЦА С ГОРЧИЦА, СОЕВ СОС И ОЛИО
Ребърцата,
неминуемо са едно от любимите мезета за пиещите бира по света хора. Освен
любимо се оказва и едно сравнително бързо за приготвяне нещо, ако предварително
си се погрижил за маринатата. Преди неделното събиране с приятели, освен да се
изстуди бирата, се погрижихме да мариноваме и ребърцата. За марина този път
използвахме горчица, соев сос, олио и сол на вкус. Намазахме всичките хубаво и
ги поставихме в хладилника за да поемат всички вкусове. Решихме за разнообразие
този път да направим ребърцата на тиган вместо на електрическата скара.
И така
загряхме добре тигана и започнахме да слагаме по 3-4 ребърца едновременно.
Запечатахме ги, като ги обръщахме непрекъснато, докато придобият необходимия
загар, а същевременно отвътре станат сочни, леко кървави и съвсем лекичко
сурови. Истинско удоволствие за обичащите бира! След като ги бяхме приготвили,
поставихме малко чили сос и малко шивес /зелен лук на пера който се отглежда в
саксия/ за украса.
Надявам
се това предложение да Ви се хареса и Вие да го споделите с приятели на по
бира.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1. Свински ребърца /количестовото зависи от приятелите/
2. Горчица - 2 с.л.
3. Соев сос – 2 с.л.
4. Олио – 3 с.л.
5. Шивес – за украса
6. Чили сос – за украса
*Пропорциите
са приблизителни и зависят от количеството на ребърцата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар