четвъртък, 20 август 2015 г.

МАРИНОВАНИ СВИНСКИ РЕБЪРЦА

МАРИНОВАНИ СВИНСКИ РЕБЪРЦА С ГОРЧИЦА, СОЕВ СОС И ОЛИО


Ребърцата, неминуемо са едно от любимите мезета за пиещите бира по света хора. Освен любимо се оказва и едно сравнително бързо за приготвяне нещо, ако предварително си се погрижил за маринатата. Преди неделното събиране с приятели, освен да се изстуди бирата, се погрижихме да мариноваме и ребърцата. За марина този път използвахме горчица, соев сос, олио и сол на вкус. Намазахме всичките хубаво и ги поставихме в хладилника за да поемат всички вкусове. Решихме за разнообразие този път да направим ребърцата на тиган вместо на електрическата скара.
И така загряхме добре тигана и започнахме да слагаме по 3-4 ребърца едновременно. Запечатахме ги, като ги обръщахме непрекъснато, докато придобият необходимия загар, а същевременно отвътре станат сочни, леко кървави и съвсем лекичко сурови. Истинско удоволствие за обичащите бира! След като ги бяхме приготвили, поставихме малко чили сос и малко шивес /зелен лук на пера който се отглежда в саксия/ за украса.
Надявам се това предложение да Ви се хареса и Вие да го споделите с приятели на по бира.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1.    Свински ребърца /количестовото зависи от приятелите/
2.    Горчица  - 2 с.л.
3.    Соев сос – 2 с.л.
4.     Олио – 3 с.л.
5.    Шивес – за украса
6.    Чили сос – за украса



*Пропорциите са приблизителни и зависят от количеството на ребърцата.

Мариновани-свински-ребърца-Marinated-pork-ribs


Мариновани-свински-ребърца-Marinated-pork-ribs




Няма коментари:

Публикуване на коментар