ЗАПЕЧЕНИ ПЪНЧЕТА
По време
на празници, когато се очакват много гости, винаги кулинарните фантазии се
развихрят и се случват чудеса. Така се случи и с тази рецепта. Спонтанно и
ненадейно се оказа, че вкъщи имахме няколко пълнозърнести франзели, които бяха
започнали леко да се втвърдяват. Решихме, че от тях ще излезе едно чудесно
предястие. И така, нарязахме франзелите на кръгчета широки около 2 см. След
това преценихме, че за да не станат още по твърди от печенето да ги накиснем в
прясно мляко за мъничко, едно по едно.
Застлахме
една тава с хартия за печене, и започнахме да ги подреждаме в тавата, като след
като поставяхме всяко, натискахме сърцевината му, която бе омекнала от млякото,
така, че да заприлича лекичко на джобче. То щеше да ни послужи, за да го
напълним с разни вкусотийки. Докато аз се занимавах с тези процедури, Ани вече
бе направила т.н. плънка, с която напъним пънчетата. За плънката бе нарязала на
ситно зелен лук, репички на много тънички кръгчета, натрошено сирене, броколи на пара, накълцани
босилек мента и риган. Аз разбира се протестирах, че няма никакво месце и Ани
се смили над мен като наряза много на ситно пушен бекон.
Така
получената смес изглеждаше много гъста и решихме да добавим малко растителна
сметана. Напълнихме пън четата с получената смес и ги мушнахме в предварително
загарялата се фурна. Бяхме я пуснали на 180 градуса с обдухване. След около 15-20
мин. пънчетата бяха придобили почти готов вид, а ние ги извадихме и настъргахме
отгоре им малко кашкавал, след което ги върнахме във фурната за още 5 мин. за
да се разтопи кашкавал чето.
С
изваждането на тавата вече имахме готово предястие, което дори можеше да се
сервира и студено. Пожелаваме приятен апетит на всички дръзнали да опитат това
наше предложение!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1.
Франзелка / количеството зависи от това колко искате да
направите./
2.
Прясно мляко – около 400 – 500 мл.
3.
Сирене – около 200 гр.
4.
1 връзка зелен лук
5.
Пушен бекон около 200 гр.
6.
Около 100 мл. растителна сметана
7.
Кашкавал около 100 гр.
8.
Босилек, риган, мента.
9. Броколи - 1 пакет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар