неделя, 23 август 2015 г.

ЗАПЕЧЕНИ ПЪНЧЕТА

ЗАПЕЧЕНИ ПЪНЧЕТА


По време на празници, когато се очакват много гости, винаги кулинарните фантазии се развихрят и се случват чудеса. Така се случи и с тази рецепта. Спонтанно и ненадейно се оказа, че вкъщи имахме няколко пълнозърнести франзели, които бяха започнали леко да се втвърдяват. Решихме, че от тях ще излезе едно чудесно предястие. И така, нарязахме франзелите на кръгчета широки около 2 см. След това преценихме, че за да не станат още по твърди от печенето да ги накиснем в прясно мляко за мъничко, едно по едно.
Застлахме една тава с хартия за печене, и започнахме да ги подреждаме в тавата, като след като поставяхме всяко, натискахме сърцевината му, която бе омекнала от млякото, така, че да заприлича лекичко на джобче. То щеше да ни послужи, за да го напълним с разни вкусотийки. Докато аз се занимавах с тези процедури, Ани вече бе направила т.н. плънка, с която напъним пънчетата. За плънката бе нарязала на ситно зелен лук, репички на много тънички кръгчета, натрошено сирене, броколи на пара, накълцани босилек мента и риган. Аз разбира се протестирах, че няма никакво месце и Ани се смили над мен като наряза много на ситно пушен бекон.  
 Така получената смес изглеждаше много гъста и решихме да добавим малко растителна сметана. Напълнихме пън четата с получената смес и ги мушнахме в предварително загарялата се фурна. Бяхме я пуснали на 180 градуса с обдухване. След около 15-20 мин. пънчетата бяха придобили почти готов вид, а ние ги извадихме и настъргахме отгоре им малко кашкавал, след което ги върнахме във фурната за още 5 мин. за да се разтопи кашкавал чето.
С изваждането на тавата вече имахме готово предястие, което дори можеше да се сервира и студено. Пожелаваме приятен апетит на всички дръзнали да опитат това наше предложение!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1.    Франзелка / количеството зависи от това колко искате да направите./
2.    Прясно мляко – около 400 – 500 мл.
3.    Сирене – около 200 гр.
4.    1 връзка зелен лук
5.    Пушен бекон около 200 гр.
6.    Около 100 мл. растителна сметана
7.    Кашкавал около 100 гр.
8.    Босилек, риган, мента.
9.    Броколи - 1 пакет.

Запечени-пънчета-Baked-logs


Няма коментари:

Публикуване на коментар