ДОМАШНА СНЕЖАНКА С ЯЙЦА НА ОЧИ – ЕДНА ПО ДОБРА САЛАТА ЗА УЗО
След като дойде сезонът на хубавото време и узото дойде
на мода, трябваше да измислим и някакво предястие с което то да си подхожда.
Бяха ни омръзнали всички видове зелени салати и мен ме осени идеята, да
направим една типично зимна салата – снежанка, а към нея да направим и яйца на
очи на плочата /не че не може и на тиган/.
Сдобихме с е всички необходими продукти, които в случая
са доста малко. Започнахме от снежанката. За целта нарязахме две краставици на
ситно без да ги белим, но хубаво измити, в една голяма и дълбока купа. Така те
щяха да предадат на салата колорит. След като краставичките бяха нарязани
добавихме цеденото кисело мляко. Няколкото скилидки чесън сложихме една след
друга в пресата за чесън и те също се озоваха в купата при краставичките и
цеденото мляко. От градината набързо накъсах няколко стръка копър, които след
като ги измихме и нарязахме на ситно се озоваха в купата. Разбъркахме хубаво
получената смес и след като опитахме установихме, че ни липсва нещо, а именно
сол. След като отново разбъркахме, решихме, че ще подхождат и малко счукани
орехчета, които ще бъдат чудесна добавка към салатата. Отново разбъркахме
хубаво за да се смесят и новите добавки, покрихме салатата с прозрачно
домакинско фолио и я пратихме да се охлажда в хладилника. Така в момента на
консумацията щеше да е чудесно охладена.
Малко преди самата вечеря пуснахме плочата и нямахме
търпение да употребим новата си придобивка – рингове за яйца на очи. Така след
15 мин. яйцата бяха по чиниите, украсени подобаващо, а ние с Ани вече си
казвахме “Наздраве” с една от любимите ни летни напитки. Опитайте това съвсем
лесно предястие!
НЕОБХОДИМИ
ПРОДУКТИ:
1.
Цедено кисело мляко;
2.
2 краставици;
3.
3-4 скилидки чесън;
4.
Орехи /натрошени/;
5.
Копър – 4-5 стръка;
6.
Яйца – по Ваш избор;
7. Сол на вкус.
7. Сол на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар