неделя, 26 юли 2015 г.

ДОМАШНА СНЕЖАНКА С ЯЙЦА НА ОЧИ

ДОМАШНА СНЕЖАНКА С ЯЙЦА НА ОЧИ – ЕДНА ПО ДОБРА САЛАТА ЗА УЗО


След като дойде сезонът на хубавото време и узото дойде на мода, трябваше да измислим и някакво предястие с което то да си подхожда. Бяха ни омръзнали всички видове зелени салати и мен ме осени идеята, да направим една типично зимна салата – снежанка, а към нея да направим и яйца на очи на плочата /не че не може и на тиган/.
Сдобихме с е всички необходими продукти, които в случая са доста малко. Започнахме от снежанката. За целта нарязахме две краставици на ситно без да ги белим, но хубаво измити, в една голяма и дълбока купа. Така те щяха да предадат на салата колорит. След като краставичките бяха нарязани добавихме цеденото кисело мляко. Няколкото скилидки чесън сложихме една след друга в пресата за чесън и те също се озоваха в купата при краставичките и цеденото мляко. От градината набързо накъсах няколко стръка копър, които след като ги измихме и нарязахме на ситно се озоваха в купата. Разбъркахме хубаво получената смес и след като опитахме установихме, че ни липсва нещо, а именно сол. След като отново разбъркахме, решихме, че ще подхождат и малко счукани орехчета, които ще бъдат чудесна добавка към салатата. Отново разбъркахме хубаво за да се смесят и новите добавки, покрихме салатата с прозрачно домакинско фолио и я пратихме да се охлажда в хладилника. Така в момента на консумацията щеше да е чудесно охладена.
Малко преди самата вечеря пуснахме плочата и нямахме търпение да употребим новата си придобивка – рингове за яйца на очи. Така след 15 мин. яйцата бяха по чиниите, украсени подобаващо, а ние с Ани вече си казвахме “Наздраве” с една от любимите ни летни напитки. Опитайте това съвсем лесно предястие!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

               1.    Цедено кисело мляко;
                      2.    2 краставици;
                      3.    3-4 скилидки чесън;
                      4.    Орехи /натрошени/;
                      5.    Копър – 4-5 стръка;
                      6.    Яйца – по Ваш избор;
                      7.    Сол на вкус.

Домашна-снежанка-с-яйца-на-очи-Snow-salad-with-poached-eggs



Домашна-снежанка-с-яйца-на-очи-Snow-salad-with-poached-eggs



Няма коментари:

Публикуване на коментар